Viikon ruokaohje: Kvanttikana

 

Hyvä lukija,

Tiesithän, että metafysiikan lait ovat yhdistettävissä myös arkiseen ruoanlaittoon?

Kumpi oli ensin, muna vai kana? -kysymys viedään nyt uudelle tasolle reseptimme siivittämänä. Saammeko esitellä, päivittäisen ruokavalionne tueksi, vaivaton ja maukas Kvanttikana –resepti, joka ei pelkästään täytä vatsaanne vaan tuo samalla lautasellenne kysymykset olevaisesta ja ei-olevaisesta, lihaksi tulleesta ja henkimateriasta, syntymästä ja kuolemasta.

Ainekset ja valmistusohjeet:

–  Ruskista pannulla paketillinen (n.400g) kanan fileesuikaleita.

–  Sekoita munamaito (noin 4-6 munaa ruokailijain määrästä riippuen) ja lisää se joukkoon pannulle paistumaan.

– Mausta aromisuolalla tahi muilla mausteilla oman makusi mukaan.

Tarjoile seos höyryävänä suoraan pannulta!

Tämä arkiselta vaikuttava ruokalaji antaa aineksia käydä ruokapöytäkeskustelua varsin korkealentoisistakin aiheista. Tajusimme nimittäin itse kvanttikanaa, arkisemmin kanamunakasta valmistaessamme, kuinka ateriassa yhdistyvät kvanttifysiikkaa hipovalla tavalla saman organismin eri olomuodot samanaikaisesti: kana syntymättömänä sikiönä munassa, kana lihaksi tulleena kananuorikkona sekä kana kuolleena, henkiolemus jo lihasta poistuneena broilerinfileesuikaleena!

”Mikä erottaa syntymättömän organismin jo kuolleesta? Millaisia alkemistia elementtejä syntymättömän sikiön eli kananmunan ja teurastetun broilerinlihan liitto sisältää? Voiko yhtä aikaa sekä olla että ei-olla? Ja tärkeimpänä, millaisia sielunvoimia tällaista seosta nauttiva ruokailija voikaan saada osakseen?!” olivat kysymyksiä, joita ainakin itse pyörittelimme pitkään ensi kertaa vahingon saattelemina kyseistä ruokaa valmistettuamme (kana ja muna kun olivat kohtalonomaisesi tuolloin ainoat jäljellä olevat ainekset Annin jääkaapissa).

Näillä aatoksilla haluamme toivottaa kaikille kvanttikanaa valmistaville – jos ei-niin-kulinaristisia – niin sitäkin filosofisempia ruokailuhetkiä!

Bon Appetít!

             Kuva: Chicken and egg by Banksy

 

 

Share

Lisää luettavaa