Nuorison huijaus paljastettu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

”YOLO! Hei anna mennä nyt, You Only Live Once, Meillä on vaan tää YKS laiffi!!”- huudahtaa yksi jos toinen kanssakulkija päivästä toiseen, ajattelematta yhtään minkälaisen emävalheen on juuri suustaan livauttanut.

YOLO on trendihokeman asemaan kohonnut sanonta, jota viljellään täysin harkitsemattomasti asiayhteydestä toiseen. Otin hatkat duunista – YOLO! (150 tykkää). Otin hatkat äijästä – YOLO!! (1500 tykkää). Ostin munkkipossun ja söin sen vaik on laihis – Hei YOLOOOO!!! (15 000 tykkää). YOLO, YOLO, YOLO! Ihan kuin kaiken voisi kiteyttää, hyvittää tai kuitata tähän älyttömään, järjenvastaiseen sanalyhenteeseen.

Katsomme näin varhaiskeski-ikään ehtineinä, kielenhuoltoa ja etymologista tutkimusta tuntevina ankeuttajina asiaksemme puuttua tähän nuorison suosimaan sananparteen liittyvään räikeään ajatusvirheeseen.

Arvoisa lukija, kysymme nyt, kuinka kukaan ajatteleva sielu voi koskaan väittää elävänsä vain kerran? Kun samanaikaisesti koko itämaisen ajattelun traditio huutaa päällemme faktaa siitä, kuinka ihmisolento syntyy ja kuolee, syntyy ja kuolee, syntyy ja kuolee, syntyy ja kuolee aina satoja, tuhansia tai jopa ziljardeja kertoja. Tai kun sama tosiasia on painettu lukuisiin (myönnettäköön, valtavirrasta hieman sivuun jääneisiin) mitä luotettavimpiin länsimaisiinkin lähteisiin, jotka on selkeästi esitelty seuraavissa kirjoituksissamme:

Selvitys entisistä elämistä

Kuoleman jälkeiset kokemukset

Uudelleensyntymän sykli

Siispä arvoisa lukija, säilyttääksesi jatkossa edes pienen totuudensiemenen viestinnässäsi, huomioi tämä: kun seuraavan kerran olet näppäilemässä YOLO-kirjainyhdistelmää somepäivitykseesi, pysähdypä hetkoseksi ja mieti tarkemmin. Nosta sorja sormesi ja aseta se YOLO-viestin jälkeen vielä T-kirjaimen kohdalle. Näppäile kolme T-kirjainmerkkiä. Näin vaivattomasti karmaiseva ajatusvääristymä elämisestä vain kerran tulee kertaheitolla korjatuksi – mutta säilytät silti viestissäsi nuorekkuutta tavoittelevan tenhon.

YOLOTTT – You-only-live-one-thousand-trillion-times, on ehdottomasti lähempänä totuutta kuin vastenmielisen lyhytnäköinen, karman merkitystä vähättelevä alkuperäinen sanayhdistelmä.

Huolestunein terveisin,

Sielutieteen yksityiskohtiin erikoispaneutunut, nuorison kielenkäytöstä ja huolettoman heittäytyvästä elämänasenteesta erityisen erkaantunut Sutta Pakoon -kielenhuoltotiimi.

You Only Live Once – So Not True.

Lisää luettavaa