Tiesitkö, että konekin voi olla ystävä?

Mitä tarkoittaa ystävyys? Kuka on ystävä ja kuka taas ei? Ystävänpäivän kunniaksi jututimme lapsiamme ystävyydestä. Seuraavassa muutamia 3-10-vuotiaiden poikiemme ajatuksia aiheesta:

7v: ”Ystävä on sellanen ihminen joka elää. Ja on niin kiva ihminen, että sen kanssa voi tehdä vaikka majan.”

10v: ”Hyvä kaveri on tavallinen. Sen kanssa voi näsäviisastella.”

3v: ”Elli-kissan kaveri on Pipsa-kissa, ja ne raapii toisiaan niin kuin kaverit.”

3v: ”Kakan kaveri on toinen kakka. Se on pepussa. Se on ripuli!”  

10v: ”Äiti, konekin voi olla ystävä. Vaikka paloauto. Se on niin ihana. Siinä on korkeelle nousevat tikkaat ja pitkät letkut, jotka oikeesti toimii. Siinä on pumppu, ja kippaava hytti, niin pääsee korjaamaan moottoritilaa. Mä olen ystävystynyt sen kanssa.”

7v: ”Mua haukuttiin kerran Timppa-lampaaks. Se tuntu pahalta. Ja kerran mun kypärähattua haukuttiin liian vauvamaiseks.”

7v: ”Huono kaveri on kakkamainen. Pöljä. Se huijaa ja aina esittää. Semmosen kanssa on karsee olla.”

10v: ”Kaivurikin voi olla ystävä. Se toimii niin aidosti. Kauha liikkuu, se liukuu eteenpäin telaketjuilla ja pääsee eteenpäin tosi pahoista paikoista.”

3v: ”Mun kaverit on aina vaan serkut koska ne on isot pojat! Niiden kanssa voi riehuilla yläkerrassa ja ajaa puimurilla. Jos lyö ne ei suutu. Ne tietää että mä oon vaan hömppä ja ihan pieni.”

3v: ”Oonko äiti sun kaveri? Oon kyllä, koska oon niin ihanan sileä. Sileä niinkuin aarrekivi.”

7v: ”Joskus ei oo yhtään ystävää. Mä en leikkiny tänään kenenkään kanssa. Kun kaikki vaan haluu olla sitä Staar vaarssia. Mä en yhtään ymmärrä sitä, eikä ne päästä mua mukaan. Mut myös mä ite voin olla itteni ystävä.”

7v: ”Veli voi olla ystävä. Koska se on veli. Siinä on kaikki kivaa. Sen pieni järki ja minun iso järki tekee hänestä kivan. Se on mun ainut paras kaveri. Eikun iso-Daniel on mun ainut paras ystävä! Ja sillä on kyllä pik-ka-sen enemmän järkeä ku tolla mun isoveljellä. Ja sillä on pippeli. Ja sillä on kuulapyssy, niinku mullaki. Ja sillä on oma sänky.”

3v: ”Ei mun vauvaveli oo kyllä mun kaveri. Se on vaan niin ihan liian pullava. Pullea pultsari. Se on äitin kaveri. Vauvan kättä voi nuuskuttaa. Ja sitä pitää halia tttoooosssiii kovaa. Vähän voi kans vimpsauttaa.”

7v: ”Yks asia vielä ystävyydestä. Se on kivaa. Jos ei ois ystäviä, niin ei vois vaan leikkiä hirveesti.”

10v: ”Ai miten niin? Jos mulla ei ois yhtään ystävää, niin sitten ei ois. Ja Sami ja Kerttu on piirtänyt mun vihkoon porkkanoita.”

Näillä saatteilla haluamme toivottaa mitä eläväisintä, hieman näsäviisasta, mutta aika tavallista, kissamaisesti raapivaa, ehkä vähän kakkamaista, hyvin koneidentäyteistä ja riehuilevaa, ihanan sileää, ajoittain yksinäistä mutta silti hyvin veljellistä, pikkaisen vauvamaista ja kovasti leikkisää ystävänpäivää kaikille! Ja aivan erityisesti myös koneiden ystäville!

koneita
Kuvitus: pojat. Kone kaataa ystävällisesti hiekkaa toiselle koneelle.

Lisää luettavaa