Itsensäpaljastaminen on taitolaji!

…Olemme siskoksia, jotka ovat perusluonteeltaan patalaiskoja alisuoriutujia, jotka rakastavat naukkailla halpaa skumppaa keskellä päivää ja jotka matkustavat Tukholmaan laivalla mieluiten autokannen alla. – Ei kun ei ei ei! Ei muuten missään nimessä perhelehteen mitään tällaista dekadenssia!

Niin kävi, että meitä pyydettiin keksimään tiivis esittelyteksti itsestämme Kaksplus-lehteen uusinta kolumniamme varten. Mutta kuinka ollakaan, tehtävä osoittautui huomattavasti hankalammaksi mitä osasimme odottaa! Jouduimme käymään pitkällisen, jopa hieman sanaharkkaisen keskustelun siitä, miten itseään on ylipäänsä soveliasta esitellä Suomen suurimmassa perhelehdessä.

Tässä otteita pohdintaprosessimme aikana syntyneistä tekeleistä, jotka onneksi tajusimme itsesensuurin nimissä karsia pois ennen lehteen lähettämistä.

Olemme:

…siskoksia, joista toinen pukee huomaamattaan vaatteensa nurinpäin ja joista toisen naama on aina nurinpäin, eli niin sanotusti norsunveellä – Ohhoh, eikun nyt tuli aivan liian negatiivista! Noh, miten ois sitten tää:

…keski-ikäisiä tanttoja, joista toinen kasvattaa itselleen pitkät jalkakarvat talvisin lämmitystarkoituksessa, ja joista toinen kasvattaa kissoja, joilla on tapana kakkia korkokenkiin – Ups, ehkä hieman liian ällöä. Ootas, kokeillaan jotain ihan muuta:

…sielunsisaria, joista toinen näkee jakuvasti unissa levitoivansa, tappavansa verenhimoisia susia ja omia kaksoisolentojaan, ja joista toinen uskoo vakaasti saavuttavansa valaistumisen vielä tässä elämässä, ja joista molemmat ovat täysin vakuuttuneita, että kummituksia, metsänhenkiä, vedenhenkiä, ilmanhengettäriä, tulenhenkiä, keijukaisia, maahisia, tonttuja, näkkejä, satyyreitä, fauneja ja mitä kaikkia näitä nyt siis on.., on oikeasti olemassa – Ohops, lipsahtiko sittenkin hiukan liian esoteeriseen suuntaan? Koitetaanko vähän konkreettisemmin:

…sellaisia kodinhengettäriä, joista toinen rakastaa pipertää kodinsisustuksen yksityiskohtia ja on vannoutunut esteetikko, ja joista toinen rypee perheineen talossa, joka on suoraan edellisen omistajan 80-luvun kuntoon jättämä hirsihirvitys, eikä ole edes tajunnut, että asialle voisi tehdä jotain. – Eikun nyt kuulostaa ihan jonkun sisustuslehden esittelyltä! Keksitään vielä äkkiä jotain vähän mediaseksikkäämpää:

…nuorehkoja, viriilihköjä naisihmisiä, jotka ihastelevat syvästi Prinssi Carl Philipiä, Johnny Deppiä, Ryan Goslingia, Leonardo Di Capriota, Joaquin Phoenixiä, Jude Law’ta ja ylipäänsä kaikkia niitä hyvännäköisiä ja kaunisvartaloisia miesnäyttelijöitä, -laulajia, ja prinssejä! -No jaa, aika kiva, aika kiva! Mutta annetaankohan me tällä itsestämme sittenkin hiukan liian pinnallinen kuva?

No niin, arvoisa lukija. Yksikään näistä ei sitten päätynyt (onneksi) lehteen. Jotain painokelpoista saimme kuitenkin kehiteltyä, käykäähän kurkkaamassa uusimmasta Kaksplus-lehdestä!

suttapakoon kolumnikuva (1)
Kolumnikuva: Mirva Kakko / Otavamedia

Lisää luettavaa

2 kommenttia

  1. Nämä ovat kaikki huomattavasti parempia esittelytekstejä kuin esim: olen (ikä)-vuotias (sukupuoli) (koulutus) (siviilisääty) (asuinpaikkakunta). Työskentelen (työpaikka) ja vapaa-ajalla tykkään (harrastus). Nämä tiedot yleensä ovat esittelyteksteissä ja tiedothan kertovat ihmisestä paljon 🙂

    1. Arvon Hyhner, kiitämme rohkaisevasta kommentistanne! Rohkenisitteko Te esitellä itseänne täällä blogosfäärissä lyhyen luonnehdinnan verran? : )