Huh, vihdoin omaa aikaa!

-Hei, me lähdetään leikkipuistoon nyt! huikkaa mies ja avaa ulko-ovea lasten kanssa. Saat olla iltapäivän ihan rauhassa.

-Mitä? Ai puistoon? Aijaa. No ok! Kiva homma, menkää vaan. Mä jään tänne kotiin puuhailemaan vähän. Ei kun hei! Otithan mukaan vettä? Isommalle tulee aina jano kun menee potkupyörällä niin lujaa. Tossa on hei pullo, mä annan teille mukaan.

-Joo ok, kiitos. Moikka!

-Ja onhan pienemmällä se lippahattu jos paistaa aurinko, ettei häikäise? Kun se ei suostu pitämään niitä aurinkolaseja. Mitä, ai toi lippiskö teillä on? Hei toi ei kyllä suojaa korvia jos siellä onkin kylmä. Ja tuulee. Otat hei sen vihreän missä on ne korvaläpät!

Mies nappaa hatun ja tekee lähtöä pihalla.

-Ja hei kuinka kauan te meinaatte olla? Ota maitoa mukaan jos meinaatte olla yli kuuteen! Jano tulee vauvalle. Ei, ei se ota sitä vettä siitä tavallisesta pullosta, pitää olla tuttipullo! Oota mä tuon senkin teille! Niin ja jos juotat sen maidon, niin katothan että on vaippoja mukana. Kakka tulee aina maidon jälkeen. Mutta hei missä sä meinaat vaihtaa sen vaipan? Jos siellä on kylmä, niin et sitten ainakaan ulkona maassa! Meette jonnekki kaupan vessaan sitten. Äläkä kato mua noin, että ette meinaa kuitenkaan mennä sisään. Hei meette kans!

Miks sä oot laittanut noi tossut, ei ne pidä kosteutta yhtään. Jos vauva möyrii maassa pitää olla ne toiset töppöset. Etkö sä muista sitten mitään? Mutta otat sitten nämä missä on liukuestepohjat, ettei se raukka liukastu siellä puistossa ja lyö naamansa johkin telineeseen!

– Joo joo joo. Jos me nyt mentäis hei?

-Ai mitä, etkö muka muista kun vanhempi lapsi silloin kerran kaatui ja hammaskin lohkesi! Niin! Kyllä niin voi tapahtua! Eikä maitohampaita voi korjata. Ikuiset purentavammat on sitten. Että kannatttaa olla tarkkana. Etkä päästä isompaa sinne liian korkeeseen telineeseen kiipeilemään, kun se kuitenkin liukastuu ja tippuu sieltä! Mä en todellakaan halua sille mitään elinikäistä niskavammaa.

-Joo. Kuule, mä pidän kyllä kiinni siitä.

-Ethän sä mitään voi pitää kiinni siitä, kun sun pitää vahtia ettei tuo pieni syö maassa hiekkaa ja kiviä! Niin ja tutti mukaan ettei se syö niitä kiviä! Mutta et pidä tuttia sillä suussa sitten vaunuissa. Se ei opi ikinä puhumaan jos sillä on tutti kokoajan tulppana suussa.

-MOIKKA. Mies ja pojat menevät jo puolivälissä pihatietä.

-Ja sateenvarjo! huudan vielä perään. Onhan se siellä rattaissa mukana? Entä sadesuoja vaunuun? Et perhana vie kastele niitä lapsia jos alkaa sataa! Mä en kuule valvo sitten niitä öitä kun molemmat on jossain kuumehorkassa kun sä olet unohtanut sateenvarjon!

Noh. sinne ne nyt sitten meni.

Hetki rauhaa ja omaa aikaa. Ai kun kiva! Mitähän mukavaa sitä tekisi?

Ei hitto vie. Se ei sitten ottanut sitä korkeakauluksista hupparia isommalle, tuossahan se on sohvalla. Vaikka näillä keleillä se on ainut mahdollinen vaate! Eikä, nyt sillä on se ohuempi paita päällä ja se jäätyy! Voi jumaliste sentään, jos se lapsi saa taas sen kamalan köhätaudin. Sitten valvotaan kaikki yöt kun yksi köhii ja röhii yöt läpi. Ja joudutaan lastenklinikalle niinkuin viimeksi, kun ei henki kulje! Ja minne ihmeeseen me nyt vauva laitetaan hoitoon, jos tulee yökeikka sairaalaan! Pitäisiköhän soittaa mummolle varmuuden vuoksi ja varoittaa..

No ainakin on ihan varma, että kaikki heräillään ensi yönä yskimiseen ja koko seuraava päivä menee ihan plörinäksi. Mä en kyllä kestä jos päikkärit jää välistä! Ja ihan varmasti isompi tartuttaa vauvankin.  Illalla joudun tietty hyssyttelemään molempia puoleen yöhön enkä ehdi katsoa Greyn Anatomiaa taaskaan! Noniin. Nyt on jo huominenkin pilalla.

Pitäisköhän katsoa jo yksityiseltä lääkäriaikoija huomiselle? Vai tekisinkö oikein kuuman kylvyn niille valmiiksi kun tulevat raukat kylmettyneinä takaisin, jospa se pelastaisi flunssalta. Tai ehkä pitäisikin varmuuden vuoksi siirtää tuo pinnasänky toiseen huoneeseen ettei vauva saa tautia. Vai lähtisinkö apteekkiin hakemaan yskänlääkettä kaiken varalle, nythän mulla olisi aikaa..

Eikä. Mä lähden kyllä viemään sitä paitaa niille sinne puistoon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lisää luettavaa

4 kommenttia