Hiihtoloman High Fäshiöniä

Hiihtosesonki käy nyt kuumimmillaan, kun maatamme peittää etelästä pohjoiseen ulottuva, kristallisena kimmeltävä lumipeite. Hiihtoloma on osalla lusittu ja osalla vasta alkamassa. Tärkeintä hiihtolomalla on tietysti hiihtää, mutta vähintään yhtä tärkeää oikeanlainen varustelu ja asusteilla koreilu!

Olemme pistäneet merkille, kuinka useimmat vaateketjut ovat lisänneet tarjontaansa sporttivaatemalliston – onhan fitness-pukeutuminen mitä kuuminta hottia tällä hetkellä. Näinä päivinä kun moni urheilubuumiin haksahtanut ei  enää voi  kuvitella käyttävänsä edes koiraa pissillä ilman viimeisimmän muodin mukaista treenitamineistoa: Air-Max-ilmatyyny-iskunvaimennus-Gore Tex -light version -lenkkikenkiä, pakaroita muotoilevia kevytkompressio-antibakteeri-multisport -lenkkeilytrikoita, UV-suojattuja Cool-Max Active Insulation High Tech SuperSystem -urheilusukkia, Multisport-MultiModaali-Vaporizesystem kalvopäällysteisiä, 10.000 vesipilarivarusteisia urheilurintaliivejä, tai älyohjautuvaa tihkulukko-HyperVentilation WindFleece -älytakkia, jonka älykuidut striimaavat livedataa elintoiminnoista ja energiankulutuksesta suoraan käyttäjän mobiililaitteeseen koko koirankusetusreissun ajan.

Hyvä lukija, jos et kuitenkaan satu olemaan nk. rahamiehiä tahi -naisia tai muuten vaan etsiskelet jotain hieman, sanotaanko, vaihtoehtoisempaa pukeutumiseesi, niin nyt kannattaa vilkaista seuraavat kuvat. Näinkin tyrmäävän tyylikkäitä ja trendikkäästi ekologisia hiihtoasuja voi hiihtolomalainen vaivatta ja minimaalisella rahallisella panostuksella loihtia itselleen vierailemalla kierrätetyn tavarain liikkeessä!

Kaikki seuraavien kuvien asut ja asusteet saimme ystävällisesti tätä kuvausta varten lainaan Keravan Fida lähetystorilta. Kuvasarjassa äiti ja tytär ovat jättäneet miesväen kotiin ja lähteneet aurinkoisille hiihtoladuille koreilemaan uusilla varusteillaan.collage_photocat00”Skiing Selassie”

Hiihtotakin rastafarismista ammentava väritys lyö silmiemme eteen kiinnostavan kontrastin, jossa etiopialais-jamaikalainen urheilukulttuuri kohtaa suomalaisen hankimaiseman. Mallin päässä nähtävä keltainen suippopipo saattoi olla muotia viimeksi 90-luvulla lähinnä lapsilla (eikä toistaiseksi vielä ole nähnyt toista tulemistaan), mutta viis siitä! Monikäyttöisyydessään tämä päähine on hiihtoladuilla vertaansa vailla! Ruuhkaisilla laduilla takana liehuessaan pipo toimii hulmuavana huomioviirinä mäenlaskun tiimellyksessä, hiihdon jälkeen kaulalle kiedottuna kätevänä kaulanlämmittäjänä.

collage_photocatski2”Grandma’s on Fire”

Tämä tulenlieskan lailla liehuva hiihtoponcho takuulla häikäisee muut ladunkäyttäjät! Tällaisen asusteen kantaja on poikkeuksellista silmänruokaa tavanomaisin taminein varustautuneille talviurheilijoille, joten pelkoa massaan hukkumisesta ei synny. Voi jopa olla, että tässä säkenöivässä asusteessa lemmenkipeä ladullaliikkuja houkuttelee hiihdon hurmassa puoleensa oman kaksoisliekkinsä, niin korea on kokonaisuus!

collage_photocatski4”Swing Skirt on Skis”

Kellohame toimii hiihtoladulla siinä missä tanssilattiallakin! Ladulla yhdistä asukokonaisuuteen retrohenkinen verryttelytakki pitsipuseron sijaan. Näin pidät lihakset lämpiminä ja tunnelman talvisena.

collage_photocatski03”Leopard Jeopardy”

Hengittävät 40 denierin sukkahousut toimivat ansiokkaasti urheilutrikoon asemesta.  Läpikuultavuudessaan ne tuovat laduille samalla piristävää jännitystä – Ohhoh! Vilahtaakohan vai ei? Rohkeimmat rohkenevat jopa taivuttaa lanteensa telemark-tyyliin tässä uskaliaassa ulkoilupukineessa. Leopardikuosinen huppuhuivi sopii tähän ensembléen kuin nyrkki silmään!collage_photocatski3”Woollen Lady”

Tämä suomalais-ugrilaista vanhakantaisuutta uhkuva kostyymi on tämän talven Must-Have! Muheva villapaita lämmittää laduilla ilman paksua päällyspomppaa, ja lipallinen kierrätyskarvapäähine suojaa suksijan kasvoja kevään ensi säteiltä. Naishiihtäjä kiristää vyötärölleen näyttävän nahkavyön tukemaan korsettia kovissa kaarteissa. Tässä asusteessahan sitä vaivatta sivakoi vaikkapa sutta pakoon!

collage_photocatski005

collage_photocatski7After Ski Chillin’

Hiihtolenkin lopuksi on tietysti kahvitauon paikka! Kaffet nautitaan retrohenkisistä termareista, ja muheva kierrätysturkishatuke lämmittää niin ladulla kuin taukopaikallakin. Harvahiuksisella hiihtäjällä päähine toimii myös kätevästi tupén sijasta, varsinkin mikäli oman kuontalon väri sattuu sopivasti karvan kanssa yksiin.

 

Lisää luettavaa

2 kommenttia